Aby zadawać pytania i udzielać odpowiedzi na forum, należy zarejestrować się w serwisie www.prawo-pracy.pl
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
martyna89
|
Wysłany: Pią, 30 Gru 2011, 19:38 Temat postu: wygaśniecie umowy L4 w ciazy a urlop wypoczynkowy |
|
|
Proszę o szybką pomoc. OTÓż otrzymałam umowę na rok od stycznia do grudnia 2011 w lutym poszłam na L4 ponieważ zaszłam w ciąże, byłam na nim do dnia porodu tj 20 wrzenia 2011, urlop macierzynski przysługuje mi do 7 lutego 2012, zaklad pracy nie przedluza mi umowy wiec konczy mi sie wraz z koncem roku, a jak to wyglada z moim urlopem wypoczynkowym? należy mi się jeśli byłam na L4? czy zakład powinien mi za niego zapłacić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
midka Moderator

|
Wysłany: Sob, 31 Gru 2011, 00:13 Temat postu: |
|
|
Tak, za niewykorzystany urlop wypoczynkowy należy się ekwiwalent przy rozwiązaniu umowy o pracę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
martyna89
|
Wysłany: Sob, 31 Gru 2011, 12:14 Temat postu: |
|
|
Czyli mimo tego że prawie cały rok byłam na chorobowym to urlop i tak mi się należy, nie mogę go wykorzystać bo już nie pracuję w tej firmie ale ekwiwalent mi się należy, tak? W poniedziałek mam się zgłosić po świadectwo pracy więc wolałabym wiedzieć na sto procent żebym nie została oszukana.Pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
midka Moderator

|
Wysłany: Nie, 01 Sty 2012, 13:05 Temat postu: |
|
|
Na 100 % należy się ekwiwalent. |
|
Powrót do góry |